Affald


Vi oplever desværre at det ikke er alle der følger husordenen i forhold til affald, storskrald, tømninger af lejligheder samt byggeaffald. Det er noget vi bruger rigtigt mange penge og ressourcer på, og vi har derfor prøvet at samle en række nyttige informationer på denne side, for at gøre det så overskueligt som muligt.

Husaffald


Køkkenaffald skal være omhyggeligt indpakket, før det anbringes i skraldecontainer, og må ikke sættes i opgangen eller foran døren. For at undgå skadedyr og fugle, er det vigtigt at containerlågene holdes lukkede.

Vi er i de seneste år blevet bedt om at sortere både plast, metal, bioaffald og husholdningsaffald. I det øjemed har vi fået en række forskellige containere. Er du i tvivl om hvilke containere der er til hvad, så er det angivet på låget af de individuelle containere.

Skulle du endvidere være i tvivl om hvad der må komme i de forskellige containere, kan du se en samlet oversigt på københavn kommunes hjemmeside ved at klikke her.

Affaldsposer og sække skal beboerne selv sørge for. Bionedbrydelige poser til bioaffald kan man selv købe elle få gratis af Københavns kommune. Er du løbet tør for poser, kan du bestille en ny portion her, eller hente dem gratis ovre på den lokale genbrugsplads på Retortvej.

Storskrald


Det er ikke tilladt at stille storskrald ved husholdningsaffaldet, i opgange, kældergangene eller på loftet. Derimod er det tilladt at stille storskrald ved container området som ligger imellem Blok 3 og Blok 4. Placeringen kan ses på følgende kort:

Byggeaffald


Det er ikke tilladt og stille byggeaffald fra renovering af sin lejlighed ned til husholdningsaffaldet eller ved vores containerområde.

Skal du af med byggeaffald skal du selv fragte det til den nærmeste genbrugsstation. “Kulbane Genbrugsstation” ligger kun et smut om hjørnet. Adresse, åbningstider, informationer om sortering og oversigtskort kan ses via følgende link:

Adresse og åbningstider